ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα: Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή

Μάγδα Φύσσα: Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή

«Είναι πολύ παρήγορο να βλέπεις παιδιά και να σε φωνάζουν μάνα και Μάγδα και να σε αγκαλιάζουν»

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν». Με τα λόγια αυτά, η Μάγδα Φύσσα δηλώνει στην ΕΡΤ την αποφασιστικότητά της να μείνει μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, όταν ο γιος της Παύλος έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο χρόνος σταμάτησε στις 00:05 ξημερώματα Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου του 2013. Όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, έστριψε το μαχαίρι βαθιά στην καρδιά του. Η διαδρομή από την μέρα της στυγνής δολοφονίας μέχρι την καταδίκη του δολοφόνου του και της Χρυσής Αυγής, ήταν μεγάλη.

«Ναι εντάξει βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού» λέει η Μάγδα Φύσσα.

Τονίζει ότι «ποτέ δεν ξεχάσαμε και αυτά τα παιδιά που έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο με ρατσιστικά κίνητρα, φασιστικά, γυναικοκτονίες».

«Ο νέος κόσμος θα μπορέσει, μέσα από αυτή τη διαδικασία να πετύχει την απομάκρυνση από ιδεολογίες που ματώνουν τις γειτονιές», λέει ο υπεύθυνος του Solidarity Film Festival, Χάρης Καραγιαννάκης.

«Είναι πολύ παρήγορο να βλέπεις παιδιά και να σε φωνάζουν μάνα και Μάγδα και να σε αγκαλιάζουν. Είναι παρήγορο πολύ. Νιώθεις μια δύναμη» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test στο σχολείο

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα ΑΕΙ - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ