ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση PULSE: Πόσοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν - «Γκρεμίζεται» το τείχος ανοσίας;

Δημοσκόπηση PULSE: Πόσοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν - «Γκρεμίζεται» το τείχος ανοσίας;

Αποκαλυπτική είναι η νέα δημοσκόπηση της PULSE, αναφορικά με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα. Οι περίπου δυο εκατ. πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο εμφανίζονται αρνητικοί να προχωρήσουν σε εμβολιασμό ακόμα και στο μέλλον

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, από όσους απάντησαν ότι ακόμα δεν έχουν κάνει καμιά δόση, το 53% λέει ότι δεν θα εμβολιαστεί ποτέ και το 23% αρκετά αργότερα, ενώ μόνο το 9% λέει ότι θα εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν και το 13% μετά από 2-3 μήνες.

Αναλυτικά, από τα εννιά εκατ. ενήλικους πολίτες περίπου οι 6.400.000 έχουν εμβολιαστεί έστω με τη μια δόση και απομένουν 2.600.000 που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Το 53% των ανεμβολίαστων, που δηλώνει ότι δεν θα κάνει ποτέ το εμβόλιο, αντιστοιχεί σε 1.378.000 πολίτες. Το 23% που λέει ότι θα εμβολιαστεί αρκετά αργότερα, αντιστοιχεί σε 598.000 ενηλίκους. Τέλος, 1.976.000 πολίτες εμφανίζονται απολυτά ή σχετικά αρνητικοί στον εμβολιασμό τους.

Επομένως, πάντα με βάση τη σχετική αναγωγή και τα περιθώρια τυχόν απόκλισης, μόνο 624.000 πολίτες άνω των 18 θα κάνουν άμεσα ή το αργότερο ως το τέλος του χρόνου το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας ερευνών PULSE, «με αυτά τα δεδομένα, αθροίζοντας τα 6.400.000 εμβολιασμένων και τους 624.000 που λένε ότι θα εμβολιαστούν, φτάνουμε στην πιθανή οροφή των 7 εκατομμυρίων ενηλίκων που θα έχουν εμβολιαστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Αν στα 7 εκατομμύρια προσθέσουμε, όσους εφήβους εμβολιαστούν και τους νοσήσαντες, φτάνουμε στο επιθυμητό τείχος ανοσίας; Και αν ναι, πότε;

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με 7 εκατ. εμβολιασμένους δεν φτάνουμε το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Αν αποφασίσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, θυσιάζοντας εκατοντάδες Έλληνες, με τη φυσική νόσηση, δυστυχώς θα έχουμε ακολουθήσει τον λάθος δρόμο», επεσήμανε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Αριάδνη Γερασιμίδου: «Έχω καρκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» (video)

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα

Κρίσιμα 24ωρα στο Αιγαίο: Εμπλοκές στον αέρα, προκλήσεις στη θάλασσα –Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις