ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των πληγέντων - Φαγητό και σκηνές για τους κατοίκους

Σεισμός Κρήτη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των πληγέντων - Φαγητό και σκηνές για τους κατοίκους
Στην πρώτη γραμμή για παροχή βοήθειας στην Πολιτεία οι Ένοπλες Δυνάμεις
Newsbomb.gr/Ευδοκία Μύτιλη

Σεισμός Κρήτη: Εξαιρετικά σημαντική και πολυεπίπεδη η συνδρομή του Στρατού στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου - Από την πρώτη στιγμή το ΓΕΕΘΑ δήλωσε ετοιμότητα για στήριξη της Πολιτείας. 

Για μια ακόμη φορά η στρατιωτική ηγεσία και το προσωπικό δηλώνουν «παρών» και σε αυτή τη δύσκολη περίσταση.

Λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κρήτη, το ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την πλήρη ετοιμότητα για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί για τη διευκόλυνση των κατοίκων στις πληγείσσες περιοχές.

Αμέσως μετά το σεισμό, το ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή να απογειωθεί ελικόπτερο του Στρατού και να πραγματοποιήσει εναέριο έλεγχο πάνω από τις περιοχές του νομού Ηρακλείου που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Λίγες ώρες αργότερα, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς ξεκίνησε να στήνει έναν πρόχειρο καταυλισμό στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου. Πιο συγκεκριμένα στήθηκαν 80 σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10 άτομα η καθεμία. Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για τους κατοίκους που θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και με τη σίτιση των πληγέντων, προετοιμάζοντας τουλάχιστον 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ είναι σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες Αρχές ώστε, εφόσον χρειαστεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν άμεσα με παροχή Μέσων, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συνεχείς μετασεισμοί

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό