ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: 5 συλλήψεις και 23 προσαγωγές - «Είμαστε τρομοκρατημένοι», λένε οι μαθητές

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: 5 συλλήψεις και 23 προσαγωγές - «Είμαστε τρομοκρατημένοι», λένε οι μαθητές
Σε 5 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έχει προχωρήσει η αστυνομία.
Intimenews/Γιάννης Παπανίκος

Απίστευτες σκηνές καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με τις Αρχές να προχωρούν σε 3 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια - Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη τα μαθήματα - Τρομοκρατημένοι οι μαθητές

Τα βίαια επεισόδια και τις απαράδεκτες εικόνες που διαδραματίστηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταδικάζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το σχολείο». Ο κ. Μπαχαράκης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι στα επεισόδια συμμετείχαν εξωσχολικοί και μαθητές, ενώ, τόνισε, ότι αύριο το πρωί το μάθημα θα γίνει κανονικά, με την ελπίδα να μην εκτυλιχτούν αντίστοιχες εικόνες της Τρίτης και της σημερινής.

«Θα γίνει μάθημα, έχουμε εικόνα και άποψη. Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Υπάρχουν και εξωσχολικοί και μαθητές, έχουμε μιλήσει και με την αστυνομία και με εισαγγελέα. Η διερεύνηση που γίνεται υπηρεσιακά, μας αναφέρουν τα παραπάνω. Αναλόγως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε», σημείωσε ο ίδιος.

Πέντε συλλήψεις και 23 προσαγωγές για τα επεισόδια

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και 23 προσαγωγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι όλοι ανήλικοι εξωσχολικοί, οι οποίοι έφεραν μαζί τους σουγιάδες και λοστούς και οι οποίοι έφθασαν στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να «ενισχύσουν» τα επεισόδια.

Η Δήμητρα, νεαρή μαθήτρια που φοιτά στην Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ δηλώνει στο thesstoday, τρομοκρατημένη εξαιτίας των εξωσχολικών που βάλλουν κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ, ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τον φόβο της ακόμη και στο σχόλασμα του σχολείου.

Η κοπέλα μίλησε επίσης και για τον ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας και ενός μαθητή που πήγαν να την υπερασπιστούν, όπου της επιτέθηκαν γιατί μίλησε στα ΜΜΕ και καταδίκασε τα επεισόδια. Μάλιστα ο μαθητής, όπως αναφέρει η κοπέλα, τραυματίστηκε σοβαρά, έσπασε η μύτη του και το ένα του μάτι πρήστηκε.

«Μας απειλούν για να πάμε με το μέρος τους»

«Εντός του σχολείου βρίσκονται άτομα του ακροδεξιού χώρου, εξωσχολικοί αλλά και μαθητές, οι οποίοι κρατάνε μαχαίρια, σίδερα και ξύλα, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και τρομοκρατούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Οι καθηγητές, που προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα και να διατηρούν ηρεμία για την προστασία των ανηλίκων, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εξωσχολικούς ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη», τόνισε η μαθήτρια, η οποία κατήγγειλε ότι δέχονται απειλές από συμμαθητές τους για να πάνε με το μέρος τους. «Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω, να σχολάσουμε», αναφέρει το κορίτσι.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Νωρίτερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τα τελευταία δύο 24ωρα ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης»

Όσον αφορά στους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes.gr, διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών με κακώσεις στο κεφάλι, τα οποία και μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Απίστευτες εικόνες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους!

Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έμοιαζε εκτός ελέγχους καθώς μετά τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους μαθητές και φοιτητές, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν και δύο ανήλικες μαθήτριες. Οι δύο μαθήτριες εξήλθαν από το σχολείο με δάκρυα στα μάτια, καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές τους, εντός του ΕΠΑΛ. Να σημειωθεί ότι, μία εκ των δύο κοριτσιών, καταγγέλλει ότι την απείλησαν επειδή είναι μέλος του 15μελους του σχολείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε ξανά

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροπορία & τεθωρακισμένα