ΕΘΝΙΚΑ

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από Αεροπορία & Τεθωρακισμένα

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από Αεροπορία & Τεθωρακισμένα
Το Newsbomb.gr στον Έβρο και την άσκηση «Παρμενίων '21»
Newsbomb.gr / Σπύρος Μελισσάρης

Τρομακτική η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων - Μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις - Λεπτό προς λεπτό όσα κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr

Αποστολή: Βασίλης Σκουλαράκος, Σπύρος Μελισσάρης

Συνεχής εκπαίδευση, εξοπλιστική ενίσχυση και μέγιστη ετοιμότητα σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι το τρίπτυχο, στο οποίο κινείται το ΓΕΕΘΑ, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα οι τρεις κλάδοι επιβεβαίωσαν πως έχουν αναπτύξει σε εξαιρετικό βαθμό τη διακλαδικότητα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στον Έβρο, όπου στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» πραγματοποιήθηκε η χερσαία δραστηριότητα «Αίσιος Οιωνός», στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», με τη συμμετοχή μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση στη gallery του Newsbomb.gr:

Σύμφωνα με το απαιτητικό σενάριο που σχεδίασε το ΓΕΕΘΑ, ο εχθρός είχε παρασυρθεί σε προσχεδιασμένο χώρου, όπου είχε δημιουργηθεί τάφρος, η οποία με την προσέγγιση του εχθρού ανατινάχθηκε. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε τακτικό πλεονέκτημα στα άρματα Leopard, τα οποία βομβάρδισαν τα εχθρικά άρματα.

Ακολούθησε καταιγισμός πυρών από μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52+, mirage 2000-5 και F-4, ενώ τα ελικόπτερα Απάτσι και Kiowa warrior της Αεροπορίας, Στρατού εξαπέλυσαν πυραύλους, ολοκληρώνοντας την κατάληψη του υψώματος που είχε προβλεφθεί.

Το Newsbomb.gr κατέγραψε live την σπουδαία άσκηση στον Έβρο, δείτε το βίντεο:

«Παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική επίδειξη ισχύος του πυρός και των ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της άσκησης.

«Σήμερα δείξαμε και όλοι είδαν ένα μικρό κομμάτι των δυνατοτήτων, της αποφασιστικότητάς μας και τον τρόπο με τον οποίον μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να εκτελέσουν την αποστολή τους», δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το πέρας του πρώτου κομματιού της μεγάλης άσκησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε ξανά

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροπορία & τεθωρακισμένα