ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση: Απαντούν με συλλαλητήριο

Παράνομη η αποχή των ομοσπονδιών
Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Intime News

Με συλλαλητήριο σήμερα στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης. Σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε για την εξέλιξη και τόνισε «προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Την Πέμπτη (30/9) η υπουργός κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή». Η αγωγή εκδικάστηκε την ίδια ημέρα, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Απαντούν με συλλαλητήριο οι εκπαιδευτικοί

Ως απάντηση στην αγωγή που είχε καταθέσει η υπουργός Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίας προκήρυξαν συλλαλητήριο για σήμερα στις 18.00 στα Προπύλαια, υπογραμμίζοντας «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο. Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία! Κάτω τα χέρια από την απεργία! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»