ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάσθηκε ο συνεργός του διευθυντή με τη jaguar

Καταδικάσθηκε ο συνεργός του διευθυντή με τη jaguar

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Κιλκίς Α.Κ.

Πρόκειται για τον συνεργό του πρώην διευθυντή της Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σ.Μ., που είχε αποκαλύψει το newsbomb. Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το πρώην στέλεχος του υπουργείου λάμβανε τις μίζες με κούριερ, ενώ ο ίδιος κυκλοφορεί με πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας jaguar και μένει σε μεζονέτα στη Βούλα.

Το κύκλωμα ενέκρινε εκατοντάδες άδειες για μηχανήματα έργων, που στηρίζονταν σε πλαστές τεχνικές εκθέσεις. Σε έφοδο των Επιθεωρητών στο Κιλκίς διαπιστώθηκε, ότι ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Α.Κ. παραλάμβανε τις τεχνικές εκθέσεις, πλαστογραφούσε τα έγγραφα με σφραγίδα και υπογραφή ιδιώτη μηχανικού και στη συνέχεια έστελνε τους φακέλους με κούριερ στο γραφείο του τότε Διευθυντή της Διεύθυνσης (Δ13) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων Σ.Μ., για τις υπογραφές.

Όταν μία υπάλληλος της Διεύθυνσης άνοιξε έναν φάκελο, παρά τη ρητή εντολή του προϊσταμένου της να του παραδίδονται κλειστοί, βρήκε μέσα εκτός από τα έγγραφα και χαρτονομίσματα των 100, 200 και 500 ευρώ!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς καταδίκασε τον υπάλληλο Α.Κ. σε φυλάκιση έξι ετών για ψευδή βεβαίωση μετά χρήσεως και κατά συρροή, πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς άσκησε έφεση, ενώ καλείται να πληρώσει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον πρώην Διευθυντή του Υπουργείου, του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει τακτικός ανακριτής. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος, οδηγεί την πολυτελέστατη jaguar και μένει σε παλάτι στη Βούλα, ενώ όπως είχε αποκαλύψει το newsbomb, στην Έκθεση Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης βρέθηκε το ποσό των 959.693,34 ευρώ, το οποίο δεν αιτιολογείται, ενώ διατηρούνται επιφυλάξεις για ποσά συνολικού ύψους 335.744,49 ευρώ.