ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Φροντίδα για τα αδέσποτα της Αθήνας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ε.Ε.Σ.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19.
Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, σήμερα 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας μια σειρά από δράσεις προς ενίσχυση των τετράποδων φίλων μας, που διαβιούν στο δρόμο ή έχουν πέσει θύματα εγκατάλειψης.

Χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο Ε.Ε.Σ μετέφερε, με κλιμάκιο εθελοντών, μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών για να ενισχύσει τα ζώα που φιλοξενούνται στον Φιλοζωικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν ενεργά και στο bazaar που στήθηκε προς ενίσχυση του έργου του.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο Ε.Ε.Σ. θα αποστείλει μεγάλη ποσότητα ζωοτροφής στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να σταθεί αρωγός στο ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό έργο των ανθρώπων του καταφυγίου. Στο σημείο θα βρεθούν εθελοντές του Ε.Ε.Σ. οι οποίοι θα βγάλουν τα σκυλιά βόλτα, προσφέροντας τους στιγμές χαράς και κοινωνικοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ., έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στα συμπαθέστατα τετράποδα, προχωρώντας στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ και υλοποιώντας παράλληλα με επιτυχία τη δράση «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς», κατά την οποία εθελοντές αναλαμβάνουν τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 αλλά και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σπουδαίο ήταν και το έργο των εθελοντών του Ε.Ε.Σ προς τα άγρια και οικόσιτα ζώα στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όταν διέσωσαν εκατοντάδες από αυτά, σε διάφορα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου

Συναγερμός στη Βουλή: «Μπούκαρε» άνδρας με αγροτικό και φώναζε «θα σας ανατινάξω»

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο