ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή στη Βουλή: Ένα βήμα πριν τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο ο 58χρονος – Τι διέταξε ο εισαγγελέας

Αγροτικό στη Βουλή μνημείο αγνώστου στρατιώτη
Ραγδαίες εξελίξεις για τον 58χρονο που «μπούκαρε» στη Βουλή με το αγροτικό όχημά του προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ
INTIME

Ραγδαίες εξελίξεις για τον 58χρονο που «μπούκαρε» στη Βουλή με το αγροτικό όχημά του προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ

Φωτογραφίες, βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη

Τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 58χρονη αγρότη που «εισέβαλε» στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ διέταξε ο εισαγγελέας. Μετά την εξέλιξη αυτή πλέον κινείται η διαδικασία για τον ακούσιο ή τον εκούσιο εγκλεισμό του 58χρονου «εισβολέα» σε ψυχιατρική κλινική.

Κατά πληροφορίες έχει υπάρξει επικοινωνία των αρχών με τους συγγενείς του 58χρονου που γνώριζαν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε καθώς κατά τις ίδιες πηγές ο αγρότης ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε διακόψει με δική του απόφαση.

Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ο οδηγός του αγροτικού στάθμευσε το όχημά του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και άρχισε να φωνάζει «θα σας ανατινάξω».

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου (1/4 γεμάτη), 2 μπιτόνια με βενζίνη τα οποία ναι μεν ήταν άδεια αλλά μύριζαν το έυφλεκτο υλικό, ένα μπιτόνι νερό.

Σημειώνεται, ότι πάνω στο όχημα ο αγρότης με καταγωγή από τη Μεσσηνία είχε γράψει, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Μαζί του είχε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Καρέ καρέ η απομάκρυνση του αγροτικού από τη Βουλή

Οι αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν το Κοινοβούλιο επενέβησαν άμεσα και πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν το όχημα πριν τραυματιστεί ο οποιοσδήποτε.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά.

Δείτε καρέ - καρέ την απομάκρυνση του αγροτικού που εισέβαλε στη Βουλη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου

Συναγερμός στη Βουλή: «Μπούκαρε» άνδρας με αγροτικό και φώναζε «θα σας ανατινάξω»

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο