ΕΛΛΑΔΑ

«Εισβολή» στη Βουλή: 58χρονος με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης που φώναζε «θα σας ανατινάξω»

Αγροτικό στη Βουλή μνημείο αγνώστου στρατιώτη
Το αγροτικό στη Βουλή
Intimenews/Γιάννης Λιάκος

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (4/10) έξω από τη Βουλή, όταν ένας άνδρας ανέβηκε με το αγροτικό όχημα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απειλούσε να ανατιναχθεί.

Φωτογραφίες, βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο Σύνταγμα, όταν ένας οδηγός αγροτικού στάθμευσε το όχημά του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και φώναζε «θα σας ανατινάξω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο... εισβολέας που τελικά συνελήφθη είναι ένας 58χρονος αγρότης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολικά προβλήματα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου (1/4 γεμάτη), 2 μπιτόνια με βενζίνη τα οποία ναι μεν ήταν άδεια αλλά μύριζαν το έυφλεκτο υλικό, ένα μπιτόνι νερό.

Σημειώνεται, ότι πάνω στο όχημα ο αγρότης με καταγωγή από τη Μεσσηνία είχε γράψει, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Μαζί του είχε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο 58χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Παράλληλα, δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας, που είχε κλείσει λόγω του περιστατικού.

Καρέ καρέ η απομάκρυνση του αγροτικού από τη Βουλή

Οι αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν το Κοινοβούλιο επενέβησαν άμεσα και πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν το όχημα πριν τραυματιστεί ο οποιοσδήποτε.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, ενώ συνελήφθη ο οδηγός.

Δείτε καρέ - καρέ την απομάκρυνση του αγροτικού:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου

Συναγερμός στη Βουλή: «Μπούκαρε» άνδρας με αγροτικό και φώναζε «θα σας ανατινάξω»

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο