ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σερρών: Θέλουμε να μπούμε σε μίνι lockdown για να προστατευτούμε - Τι τον φοβίζει

Δήμαρχος Σερρών: Θέλουμε να μπούμε σε μίνι lockdown για να προστατευτούμε - Τι τον φοβίζει

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να μπουν σε καθεστώς mini lockdown για να αποφύγουν τη διασπορά του ιού.

«Δεν μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε πρόσκαιρο κέρδος των λίγων, μας ενδιαφέρει να κρατηθεί μια κοινωνία όρθια», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι τοπικές αρχές επιδιώκουν… να τεθούν υπό καθεστώς mini lock down!

«Από την στιγμή που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να προστατεύουμε πέραν από αυτό που κάνουμε εμείς ήδη, δηλαδή τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, γιατί δεν θα φτάσει μόνο αυτό», τόνισε ο κ. Χρυσάφης, μίλωντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή "Βόρειος Αντίκτυπος".

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Σερρών πρόσθεσε ότι «η περιοχή μας είναι η μόνη περιοχή που πάλι στην Βόρεια Ελλάδα δεν έχει περιορισμούς. Ζούμε ακριβώς αυτό που συνέβη πέρσι τέτοιον καιρό. Τα μαγαζιά είναι κανονικά ανοιχτά, δεν υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένο ωράριο και υπάρχει κανονικά μουσική. Αρά η πραγματικότητα είναι ότι θα έρθει και έρχεται κόσμος για διασκέδαση. Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί καταρχάς μια δύσκολή κατάσταση. Και ενώ πέρσι, μπορεί να δεχτεί κάποιος ότι ήταν "αχαρτογράφητα τα ύδατα’’ και δεν μπορούσε να σχεδιαστεί κάτι, φέτος δεν δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις».

Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι θα έπρεπε η πολιτεία είτε να οριζοντοποιήσει τα μέτρα, δηλαδή να έχουν όλες οι περιοχές μέτρα, τη στιγμή που όλες οι γύρω περιοχές είναι με περιοριστικά μέτρα. «Θα έπρεπε δηλαδή, κατά την άποψη πολλών να επιβληθεί και ένα προληπτικό lockdown για να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές ή να υπάρχει ένας περιορισμός στις μετακινήσεις προς αυτές τις περιοχές. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και οδεύουμε προς μια τέτοια λύση. Από την πλευράς μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Συγκαλέσαμε μια ευρεία σύσκεψη στον δήμο με την αστυνομία, τους υπευθύνους της δημοτικής αστυνομίας, και με τους μαγαζάτορες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έχουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά», ολοκλήρωσε ο δήμαρχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε νεκρός 30χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη

Δίκη για βιτριόλι: Δεν αντάλλαξαν βλέμμα Ιωάννα και Έφη - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Καιρός: Πότε ξεκινούν και πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες – Σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά η Ελλάδα