ΕΛΛΑΔΑ

Με δικά τους έξοδα στη σεισμόπληκτη Κρήτη οι μηχανικοί - Τι λένε στο newsbomb.gr

Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη
InTime

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υποδομών έστειλαν οι μηχανικοί που ελέγχουν τα κτήρια στην Κρήτη 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή απέστειλαν χθες Τρίτη οι μηχανικοί του δημοσίου που έχουν αναλάβει να διενεργήσουν τους ελέγχους σε περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον σεισμό.

Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται στον υπουργό για το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για καταβολή έστω ενός μέρους της αποζημίωσης που θα πάρουν στο τέλος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και στέγασης στις περιοχές ελέγχου.

Ειδικότερα, στην επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) αναφέρει πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί είναι το γεγονός πως αναγκάζονται να καλύπτουν τα έξοδα τους από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως σημειώνουν, συνήθως δεν επαρκεί.

Παράλληλα οι μηχανικοί διαμαρτύρονται έντονα για την απουσία πρόνοιας έστω για τη στέγαση και τη διατροφή τους, προσθέτοντας πως ακόμα και η τελική χορήγηση της αποζημίωσης καθυστερεί σημαντικά.

Διαβάστε την επιστολή

«Δεν γίνεται να χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι υπάλληλοι τη δουλειά της υπηρεσίας»

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δημήτρη Πετρόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του εξηγώντας πως καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος το οποίο αδυνατούν να αντέξουν.

«Είναι ζήτημα. Δεν γίνεται να χρηματοδοτούν οι ίδιοι υπάλληλοι την δουλειά της υπηρεσίας. Έχουν ανταπεξέλθει με μεγάλη ταχύτητα σε σε πολλούς ελέγχους. Μέχρι χθες είχαν διενεργηθεί περισσότεροι από 3.000 έλεγχοι στην Κρήτη. Κανείς δεν αμφισβητεί την επάρκεια της υπηρεσίας. Αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί ή με προκαταβολή μετακίνησης ή με κάλυψη της φιλοξενίας, της διαμονής και της διατροφής των υπαλλήλων σε δομές που θα έχουν κλειστεί από τον Πολιτεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.