ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ζητήθηκε παραίτηση διοικητή νοσοκομείου μετά από καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο παραίτηση διοικητής
Σκάνδαλο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου μετά τις καταγγελίες.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε την παραίτηση διοικητή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία ότι επιτέθηκε με σεξιστικό τρόπο σε εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουσα φέρεται να είναι η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης, η οποία, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξιστικής επίθεσης από τον διοικητή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διοικητής υπέβαλε την παραίτησή του, εκείνη έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας και ο φάκελός του βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή.

Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr άλλη πηγή του νοσοκομείου, η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια υπηρετούσε σε γειτονικό νοσηλευτικό ίδρυμα και έπειτα από απόφαση του διοικητή μετακινήθηκε στο νοσοκομείο όπου εδρεύει ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Μεγαλύτερο σε ύψος, περισσότεροι οι δικαιούχοι – Τα νέα διευρυμένα κριτήρια

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες