ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Παγώνη στο Newsbomb.gr: Να μην γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις «κόκκινες» περιοχές

Κορονοϊός – Παγώνη στο Newsbomb.gr: Να μην γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις «κόκκινες» περιοχές
INTIME

Ποιοι είναι οι λόγοι που για την ίδια δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις - Τι συμβουλεύει όσους πηγαίνουν σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

«Καμπανάκι κινδύνου» κρούει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενόψει των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου και των καθιερωμένων παρελάσεων.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, η κυρία Παγώνη επισημαίνει τον κίνδυνο διασποράς της Covid-19 στις παρελάσεις, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των παιδιών.

«Να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις στις "κόκκινες" περιοχές για να αποφευχθεί η κινητικότητα μεταξύ των παιδιών», διεμήνυσε και ξεκαθάρισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και απαιτείται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους.

Η κυρία Παγώνη ωστόσο, σημείωσε πως οι στρατιωτικές παρελάσεις στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η μεγαλειώδης στρατιωτικής παρέλαση, μπορεί να διεξαχθεί.

«Η κινητικότητα σημαίνει αύξηση κρουσμάτων. Αλλά είμαστε σε μια δύσκολη φάση και καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή από όλους», δήλωσε η κυρία Παγώνη στο Newsbomb.gr.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα και τις ελευθερίες που παρέχονται στους εμβολιασμένους, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ τόνισε στον Alpha πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

«Απόψε που όλοι ετοιμάζονται για έξοδο, θέλει μεγάλη προσοχή, υπευθυνότητα και πολλούς ελέγχους», είπε η Ματίνα Παγώνη. «Αν μπουν ανεμβολίαστοι στα καταστήματα, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με πίεση στο σύστημα υγείας πολύ μεγάλη. Χρειάζεται προσοχή στον έλεγχο και μεγάλη σοβαρότητα, για να είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι, με κάποιον ασυμπτωματικό ο οποίος θα μεταδώσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθηνών - Λαμίας: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Σάκη

Σεισμός στην Κρήτη: Είδαν τους... λογαριασμούς και δεν το πίστευαν!

Η Σπυριδούλα του MasterChef «έσπασε» τη σιωπή της για το ροζ βίντεο