ΕΛΛΑΔΑ

«Έβρεξε» λουκέτα στην Κρήτη: Με παρατράγουδα η πρώτη νύχτα «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους

«Έβρεξε» λουκέτα στην Κρήτη: Με παρατράγουδα η πρώτη νύχτα «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους
Intime

Πολλές καμπάνες έπεσαν σε καταστήματα στην Κρήτη που δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού 

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των λουκέτων που μπήκαν σε επιχειρήσεις στην Κρήτη από τις αστυνομικές αρχές για παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού το πρώτο Σαββατόβραδο «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους.

Αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο, οι υπεύθυνοι των οποίων επέτρεψαν την είσοδο σε ανεμβολίαστους πελάτες. Στις επιχειρήσεις αυτές, εκτός από το λουκέτο επτά ημερών, επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο (09.10.2021), είναι σε ισχύ τα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ή νοσήσαντων πολιτών σε κλειστούς χώρους με μουσική και χορό.

Όπως μεταδίδουν ekriti.gr και cretalive.gr, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν στο νησί 2.393 έλεγχοι.

Πιο αναλυτικά, στα Χανιά, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε πέντε ανεμβολίαστους πελάτες υγειονομικού καταστήματος, ενώ σε τρία καταστήματα μπήκε λουκέτο για 7 ημέρες και καλούνται να καταβάλουν 2.000 ευρώ πρόστιμο.
Πελάτης σε υγειονομικό κατάστημα στο Ρέθυμνο δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο ίδιος πληρώνει πρόστιμο, αλλά και το κατάστημα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες και θα καταβάλει 2.000 ευρώ.

Ακόμα, βεβαιώθηκε ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε υπάλληλο υγειονομικού καταστήματος στα Χανιά, δύο πρόστιμα σε ένα μίνι – μάρκετ και ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου στην ίδια πόλη επειδή δεν είχε πινακίδα με τον αριθμό των επιτρεπόμενων ατόμων.

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν σε τρεις εργαζομένους υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρέθυμνο, πέντε στο Ηράκλειο, ένα πρόστιμο σε εργαζόμενο κομμωτηρίου στο Ηράκλειο γιατί δεν φορούσε μάσκα και ένα σε πελάτη μίνι μάρκετ στο Λασίθι.

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει το μέγεθος του κακού που μπορούσε να προκληθεί διότι, όπως είχε καταθέσει δεν είναι χημικός! «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα» είχε προσθέσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τραγωδία στο Μπολσόι: Η στιγμή που ο χορευτής χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παράστασης (vid)

Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτό που αποκάλυψε το φρικτό ατύχημα