ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική: Δρόμοι... ποτάμια, διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένα σπίτια

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Intime

Σφοδρό είναι το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Αττική, όπου οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται έχουν προκαλέσει χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος». Στην Αττική από το πρωί της Παρασκευής σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες που έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους δρόμους κυρίως της πρωτεύουσας. Από πολύ νωρίς το πρωί εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, με την Πειραιώς να κλείνει για αρκετή ώρα στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr:

Απίστευτες εικόνες έρχονται και από τον Ιλισό, στο Φάληρο με το ρέμα να φτάνει στα όριά του, έτοιμο να ξεχυθεί στην Ποσειδώνος.

Έκλεισε και η Κηφισίας από την έντονη βροχόπτωση

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η Κηφισίας έκλεισε στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον Τροχαία προς τους παράδρομους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Παράλληλα, διεκόπη και η κυκλοφορία στη διασταύρωση των οδών Μαρκόπουλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο και στην οδό Λ. Κατσώνη από τη γέφυρα Βρυουλών μέχρι την οδό Περικλέους. Ενώ κλειστή είναι και η οδός Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά, στο ρεύμα προς Σπάτα.

Εικόνα από την Κηφισίας

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού. Παρόμοια εικόνα και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας είναι και η εικόνα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Twitter και έχει γίνει viral, με ένα λεωφορείο να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαφανισμένο μέσα στο νερό… στη Λ. Ποσειδώνος.

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Καταστροφές σε Νέα Σμύρνη και Κολωνό

Ο «Μπάλλος» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Νέα Σμύρνη καθώς πλημμύρισε δρόμος της περιοχής στον οποίο γίνονταν έργα με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα νερά εννέα οχήματα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κανονικά τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Προβλήματα προκλήθηκαν στην κίνηση των συρμών του Τραμ αλλά και του ηλεκτρικού.

Ωστόσο μετά τις 16:30 τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ διεξάγονται κανονικά. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία σε όλο το δίκτυο της γραμμής (Κηφισιά -Πειραιάς).

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού σημειώνονται διακοπές ρεύματος

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακοπές ρεύματος εντοπίζονται στη Νέα Κηφισιά, στην Άνοιξη, στην Πεύκη, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένει και ένα μέρος του Παγκρατίου.

Πτώσεις δέντρων στον Ταύρο - Πλάκωσαν αυτοκίνητο

Στον Ταύρο, η έντονη βροχόπτωση έφερε πτώσεις δέντρων που έκλεισαν δρόμους αλλά κατέστρεψαν και περιουσίες. Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από πτώση δέντρου. Ευτυχώς ο οδηγός δεν ήταν μέσα στο όχημα τη στιγμή που ο «Μπάλλος» σάρωσε τα πάντα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εκαντοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 περιοχές, με τις 340 να είναι για αντλήσεις υδάτων.

Σημειώνεται ότι στις 12:12 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής. To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες πως ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή.

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Εφη Κακαράντζουλα - Οι διάλογοι-σοκ στο δικαστήριο: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να βγουν! (video)