ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πνίγηκε» και η Ιθάκη - Τι λέει στο Newsbomb.gr o δήμαρχος του νησιού

Κακοκαιρία Μπάλλος Ιθάκη
Εικόνα από την σφοδρότητα της κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Ιθάκη
Πηγή φωτογραγίας Facebook

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία στο νησί της Ιθάκης

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr o δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίστας ανέφερε πως η ισχυρή καταιγίδα έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.

Επισημαίνεται πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που έφερε στο νησί ο «Μπάλλος», κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Η επέλαση της κακοκαιρίας προκάλεσε πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του. Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο οποίος σε λίγη ώρα θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κακοκαιρία, δήλωσε στο Newsbomb.gr, πως τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στην Κέρκυρα και στην Ιθάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς - Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα