ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια – Αποστολή Newsbomb.gr: Αγωνία για την επέλαση της κακοκαιρίας – Αγνοείται 70χρονος

Προβλήματα προκάλεσε στην Εύβοια η κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Ανησυχία στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας για τον «Μπάλλο» - Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική
Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη

Κακοκαιρία: Ανησυχία στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας για τον «Μπάλλο» - Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική

Με έντονη βροχή ξημέρωσε η Παρασκευή για τη βόρεια Εύβοια επιτείνοντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτη μπροστά στις βροχές και τις καταιγίδες.

Η απεσταλμένη του Newsbomb.gr στην Εύβοια Ευδοκία Μύτιλη μεταδίδει

Δείτε εικόνες από τη βόρεια Εύβοια το πρωί της Παρασκευής

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη, η έντονη βροχή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής με τα οχήματα της Πυροσβεστικής να βγαίνουν για περιπολία στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν άμεσα και τάχιστα όπου και όποτε χρειαστεί.

Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή της Αγίας Άννας τα ξημερώματα της Παρασκευής με τα πληρώματα της Πυροσβεστικής να είναι ήδη στους δρόμους

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός 70χρονου άνδρα από το χωριό Στουπαίους του Δήμου Καρύστου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματτα καθώς και εθελοντές της ομάδας Sar 312 από το Αλιβέρι με δύο αυτοκίνητα με ειδικό εξοπλισμό.

Η βροχόπτωση ξεκίνησε να «χτυπά» την πολύπαθη Εύβοια από το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας τα πρώτα προβλήματα στα νότια του νησιού, με υπερχείλιση ποταμού στα Νέα Στύρα και διακοπή της κυκλοφορίας από τους Τσακαίους προς τα Νέα Στύρα.

Στο δημαρχείο της Αγίας Άννας βρέθηκε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης. Στο σημείο έφτασε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Επίσης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έδωσε το «παρών» και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

«Σήμερα από το μεσημέρι είμαστε στη Βόρεια Εύβοια, μαζί με τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος αναχώρησε για την Αττική. Στη διάρκεια της σύσκεψης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αρμόδιους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση συζητήθηκε η ετοιμότητα. Υπάρχουν 50 κλιμάκια της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για να δράσουν όπου είναι αναγκαίο», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε μια γόνιμη συνεργασία με τον δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και με τον δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού. Έχουμε συζητήσει όλα τα μέτρα πρόληψης, παρακολουθούμε τα φαινόμενα και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες και ώρες».

«Έχει ξεκινήσει η βροχόπτωση, περιμέναμε τα φαινόμενα. Είναι ετοιμοπόλεμη και η 7η ΕΜΑΚ εδώ στην Αγία Άννα και όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Ξέρουμε ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο το πρωί, κλιμακωτής έντασης. Έχουμε κάνει ετοιμασίες, έχουν μετακινηθεί αρκετοί άνθρωποι προληπτικά. Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα και αύριο. Υπάρχει συνεννόηση, έχει δεσμευτεί και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή και ότι χρειαστεί παραπάνω θα το κάνουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα στη Νότια Εύβοια, στα Νέα Στύρα όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Τσακαίων - Νέων Στύρων. Ποταμός υπερχείλισε και προκάλεσε πλημμύρες σε οκτώ κατοικίες. Είμαστε στο ξεκίνημα και θα έχουμε δυο δύσκολα 24ωρα για όλο τον νομό της Εύβοιας», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Μέσα από τα συντονιστικά της Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί αυξημένες δυνάμεις σε όλο τον νομό, έχουν γίνει καθαρισμοί στα ρέματα στην πεδινή κοίτη. Τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς είμαστε αθωράκιστοι από την πλευρά του δάσους. Πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν τα δύσκολα σημεία και σε περίπτωση πλημμύρας να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για να περάσει ο κίνδυνος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ετοιμότητα για ενδεχόμενη ανάγκη απομάκρυνσης πολιτών, απάντησε: «Υπάρχουν συστάσεις σε περιοχές που είχαν πλημμυρικά συμβάντα για να απομακρυνθούν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικιας και με προβλήματα κίνησης και να είναι σε ασφαλή σημεία. Είμαστε έτοιμοι σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προσφέρουμε μετακίνηση και στέγη για όσο χρειαστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και Ποσειδώνος

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού δεν λειτουργούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκαν τα τυχερά δελτία που μοίρασαν 7 εκατ. ευρώ σε έξι τυχερούς