ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Άνοιξαν» οι ουρανοί ξανά στην Αττική - Επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Άνοιξαν» οι ουρανοί ξανά στην Αττική - Επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Νέα καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Νέα καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Νωρίτερα λόγω της συσσώρευσης των υδάτων, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς και στην περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων

Λίγο μετά τις 14:20, η νέα ενημέρωση της Τροχαίας ανέφερε ότι η Πειραιώς, που είχε κλείσει από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων.

Ήδη, ο ουρανός σκοτείνιασε από νωρίς το μεσημέρι, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για επικίνδυνα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Καταιγίδα έχει ξεσπάσε σε Φάληρο, Κορυδαλλός, Ασπρόπυργος, Σαλαμίνα, Πέραμα, Κερατσίνι και πολλές ακόμα περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ χαλάζι έριξε στην περιοχή του Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, έντονα είναι τα προβλήματα στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς, η οποία έχει πλημμυρίσει.

H κατάσταση που επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πασαλιμάνι

Κακοκαιρία «Μπάλλος» στο Κερατσίνι

Κακοκαιρία «Μπάλλος» στα Πατήσια

Κακοκαιρία «Μπάλλος» στον Πειραιά

«Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή», ανέφερε πριν από λίγη ώρα σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Νωρίτερα, για ισχυρες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, που θα επηρεάσουν και την Αττική, είχε προειδοποιήσει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα είναι πλέον ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο 69χρονος βοσκός στα Μεσοχώρια

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»