ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: «Έζησα τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής μου» -Συγκλονίζει μαρτυρία Γερμανίδας τουρίστριας

Εύβοια: «Έζησα τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής μου» -Συγκλονίζει μαρτυρία Γερμανίδας τουρίστριας
Alpha

Η Γερμανίδα τουρίστρια και τα δυο παιδιά της κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά στην Εύβοια - Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν καθοριστική για να βγουν σώοι από τον χείμαρρο

Η οικογένεια Γερμανών τουριστών στην Εύβοια παραλίγο να μην τα καταφέρει να σωθεί από τα ορμητικά νερά που μέσα σε λίγο χρόνο τους εγκλώβισαν. Η μητέρα περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες που έφτασαν εγκαίρως και τους έσωσαν την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπούσε το νησί.

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα

«Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα», αναφέρει η ίδια στον Alpha.

«Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι και πραγματικά ήταν πολύ τυχεροί που δεν πέρασαν αυτό που έζησα εγώ.» Η Γερμανίδα τουρίστρια έζησε όπως λέει τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής της. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβαινε ταχύτατα επειδή 15 λεπτά. Βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε.»

«Έκανα απλά τη δουλειά μου»

Η γυναίκα που στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, στον Πυροσβέστη που έσωσε την ίδια και τα παιδιά της. Όπως λέει χωρίς εκείνον τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και ίσως η ίδια να μην βρισκόταν στη ζωή.

«Έπρεπε να κάνω κάτι» περιγράφει από την πλευρά του, ο Γιάννης Φωτιάς. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να βγάλω την οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Τα παιδάκια κλαίγανε από συγκίνηση. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι να σώσεις τους ανθρώπους. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στεφανία Τζαφέρη: Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες της food blogger από τον άγριο ξυλοδαρμό της

Συναγερμός στο Αγρίνιο: Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός λόγω ανόδου της στάθμης στη λίμνη Λυσιμαχεία

Σπύρος Μπιμπίλας: Η αποκάλυψη για το πώς πήρε τον ρόλο στο «The Crown» του Netflix