ΕΛΛΑΔΑ

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά» (pics)

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Τη δική της «μάχη» με τον καρκίνο δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη
INTIME NEWS

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι καθόλου γνωστή – Με αφορμή την περιπέτεια της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη, την έφερε στην δημοσιότητα μια Ελληνίδα επιχειρηματίας η κυρία Φωτεινή Παντζιά

Πρόκειται για μια εξόχως συγκινητική ιστορία που αφορά στον γιο της κυρίας Φωτεινής Παντζιά, τον Άγγελο. Ο Άγγελος όταν ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και να κάνει παρέα με παιδάκια συνειδητοποίησε ότι εκτός από την μαμά και τον μπαμπά υπάρχουν και ο παππούς και η γιαγιά. Μόνο που οι γονείς της Φωτεινής είχαν πεθάνει και ο μικρός δυστυχώς δεν είχε γιαγιά.

Κάποια ημέρα και ενώ η Φωτεινή με τον γιο της είχαν βρεθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, η βουλευτής της ΝΔ τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία, του είπε: «αγόρι μου εγώ είμαι η γιαγιά σου. Θα με λες γιαγιά και θα είμαι η γιαγιά σου».

Την ίδια χρονιά η κυρία Παντζιά έκανε Πάσχα με την οικογένεια της κυρίας Μπακογιάννη στο Καρπενήσι. Την Μ. Παρασκευή λοιπόν και το Μ. Σάββατο που έπρεπε να πάνε εκκλησία, η Ντόρα κράτησε από το ένα χέρι της τον Άγγελο και από το άλλο χέρι ένα από τα εγγόνια της. Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στην θέση της κρατώντας ένα μαύρο παιδί που την φώναζε γιαγιά όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα. Ο Άγγελος δεν σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια . Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός την γιαγιά του. Κι όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιος είναι αυτός ο Άγγελος που φώναζε τη Ντόρα, γιαγιά.

Διαβάστε ολόκληρη την συγκινητική ανάρτηση της κυρίας Φωτεινής, μητέρας του Άγγελου:

«Την Ντόρα Μπακογιάννη ως πολιτικό την ξέρετε όλοι.

Κάποιοι θα συμφωνείτε με την διαδρομή της, κάποιοι μπορεί και όχι.

Σήμερα όμως εγώ δεν θα μιλήσω για αυτό, (εξάλλου δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος γιατί την έχω αγαπήσει βαθιά και είμαι πάντα με την μεριά της).

Όταν ήρθε ο Άγγελος στην Ελλάδα και ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και να κάνει παρέα με παιδάκια συνειδητοποίησε ότι εκτός από την μαμά και τον μπαμπά υπάρχουν και ο παππούς και η γιαγιά.

Πολύ σύντομα λοιπόν με τα λίγα ελληνικά που είχε μάθει άρχισε να ζητάει να έχει και αυτός γιαγιά. Βλέπετε οι γονείς μου δεν ζουν πια.

Κάποια ημέρα που είχαμε βρεθεί με την Ντόρα τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία του είπε αγόρι μου εγώ είμαι η γιαγιά σου.

Θα με λες γιαγιά και θα είμαι η γιαγιά σου.

Την ίδια χρόνια κάναμε Πάσχα στο Καρπενήσι.

Ήταν όλα τα εγγόνια της Ντόρας και ο Άγγελος.

Την Μ. Παρασκευή λοιπόν και το Μ. Σάββατο που έπρεπε να πάμε εκκλησία (δεν σήκωνε καμία κουβέντα για αυτό) από στο ένα χέρι της κράτησε τον Άγγελο και στο άλλο ένα από τα εγγόνια της.

Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στην θέση της κρατώντας ένα μαύρο παιδί που την φώναζε γιαγιά όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα.

Ο Άγγελος δεν σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια.

Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός την γιαγιά του.

Την επόμενη ημέρα όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιο ήταν αυτό το μαύρο παιδάκι που με τόσο αγάπη και καμάρι κρατούσε η Ντόρα και την φώναζε γιαγιά.

Θα της χρωστάω πάντα πόσο εύκολα χάρισε στον μικρό μου αυτή την χαρά αλλά και ασφάλεια.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτή λέγοντας παρόμοιες ιστορίες που έζησα κοντά της αλλά θα σταματήσω εδώ.

Αυτή η σπουδαία γυναίκα λοιπόν η Ντόρα μας με τον ίδιο μεγαλειώδη τρόπο αποφάσισε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα υγείας της.

Το έμαθε, το δούλεψε μέσα της, το ανακοίνωσε σε όλους και σήκωσε τα μανίκια για να το παλέψει.

Προφανώς θα νικήσει.

Είναι βέβαιο.

Αυτή θα δίνει την μάχη της και όλοι εμείς θα είμαστε εδώ γύρω και θα ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα και αυτή η περιπέτεια.

ΥΓ: Ο Άγγελος μέχρι και σήμερα σε όλους τους φίλους του λέει πως γιαγιά του είναι η Ντόρα.

Ευτυχώς κάνεις δεν καταλαβαίνει για ποια Ντόρα μιλάει…»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του πιλότου για τη βάφτιση της μικρής Λυδίας