ΕΛΛΑΔΑ

Διόδια στην Αθήνα: Πόσο εφικτό είναι; Τι λένε στο Newsbomb.gr οι οδηγοί

Διόδια στην Αθήνα: Πόσο εφικτό είναι;

 «Βόμβα» Καραμανλή  για διόδια στο κέντρο της Αθήνας -  Οι πρώτες αντιδράσεις των οδηγών. 

Για δραστική μείωση των εξαιρέσεων από το μέτρο του Δακτυλίου μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στην Αθήνα.

Μάλιστα στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού.

«Όπως ξέρετε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή και για το 2030 και για το 2050. Είναι κάτι το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι , είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε .Τίποτα δεν αποκλείεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Δείτε τι σχολιάζουν οι πολίτες στην κάμερα του Newsbomb.gr για αυτό το ενδεχόμενο:

«Μαχαίρι» κατά 50% στις άδειες δακτυλίου

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τον δακτύλιο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ο κ. Καραμανλής είπε πως θα τεθεί σε ισχύ κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου και έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα κινούνται ελεύθερα τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στο δακτύλιο.

Θα αυξηθούν τα γεωγραφικά όρια στον μικρό δακτύλιο

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ότι θα αυξηθούν τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κάτι το οποίο θα κάνουμε άμεσα. Ήδη η μελέτη θα ξεκινήσει είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου».

«Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να μην γίνει αυτό απότομα και δημιουργήσει προβλήματα .Και επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε και σκεφτόμαστε να κάνουμε διάφορα πιλοτικά προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί κατά καιρούς όπως το carpooling ή το carsharing. Δηλαδή η μία εφαρμογή του συνεπιβατισμού .Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να κάνουμε τέτοιες πλατφόρμες. Άρα το βασικό είναι ότι γίνεται μια πολύ πολύ σοβαρή δουλειά έτσι ώστε να αυξήσουμε τα λεωφορεία και να δώσουμε εναλλακτικές για αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Το σενάριο περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από τους οδηγούς.

θα φέρει περισσότερη κίνηση στην πρωτεύουσα ή θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση;

Δείτε τι απαντάνε οι οδηγοί στο Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Αποπλάνησε τον Πούτιν με τα ποδια της»