ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ξεσπά ο παππούς της 8χρονης - «Θέλω να τιμωρηθεί η θεία», λέει στο Newsbomb.gr

Κακοποίηση 8χρονης Ρόδος
Δεν έχει συλληφθεί η θεία που κακοποίησε το κορίτσι
Pixabay

Την παραδειγματική τιμωρία της θείας του 8χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο ζητά ο δικηγόρος του παππού της οικογένειας, Στέλιος Αλεξανδρής, με δήλωσή του στο Newsbomb.gr.

«Θεωρούμε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη από το γεγονός ότι ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού είναι ξανά "καθαρός" στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και αυτό καθώς αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Ωστόσο αδυνατούμε να πιστέψουμε την ηθική κατάπτωση της κατηγορουμένης. Ελπίζουμε ότι οι διώξεις θα είναι τέτοιες που θα αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη και θα έχουν ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί στο βαθμό που πρέπει η κατηγορουμένη», τονίζει.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές η θεία της 8χρονης μπορεί να κατηγορηθεί απλά για απάτη, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και απλά να οριστεί τακτική δικάσιμος ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκηθεί σε βάρος της δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με συνέπεια να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να κατηγορηθεί για κακούργημα. Μέχρι σήμερα η κατηγορούμενη δεν έχει συλληφθεί γιατί ακόμα δεν έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όταν αυτό συμβεί τότε ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν οι κατηγορίες που θα της ασκηθούν θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Στη δεύτερη περίπτωση θα κινηθεί η διαδικασία της σύλληψή της κάτι που θεωρείται από νομικούς κύκλους ως εξαιρετικά πιθανό. Τέλος ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί κατά πόσο μπορεί να υπάρχει και εμπλοκή δεύτερου προσώπου στην υπόθεση, αν είχε, δηλαδή, συνεργό η θεία του κοριτσιού στην εκτέλεση του σχεδίου της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»