ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα για τον κορονοϊό: Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Αθήνα
Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων
ASSOCIATED PRESS

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με αντικείμενο την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα - Οι αποφάσεις που ελήφθησαν 

Η επιδημιολογική κατάσταση σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας – καθώς σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας σχεδόν όλη η βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο» - επανέφερε τη συζήτηση για μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων δεν τέθηκαν επί τάπητος νέα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποίησης αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ειδικότερα, η επιτροπή συζήτησε για τη χρήση μάσκας και πού αυτή είναι απαραίτητη, καθώς επικρατούσε μία σύγχυση. Παράλληλα, αναφορικά με την ύπαρξη «νεών χρωμάτων» (όχι απαραίτητα το μωβ) στον επιδημιολογικό χάρτη, η επιτροπή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ωστόσο, ότι νέα χρώματα δεν σημαίνουν και νέα μέτρα. Τέλος, αναμένεται και επέκταση των rapid tests δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν νωρίτερα πληροφορίες πως τα Γρεβενά και τα Τρίκαλα περνούν πλέον στο επίπεδο 4, δηλαδή στο «κόκκινο», χωρίς προς το παρόν να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Ανδρέας Μικρούτσικος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του (vid)

Καιρός – Μαρουσάκης: Ο Οκτώβριος κλείνει με επικίνδυνα φαινόμενα – Από πότε έρχεται η κακοκαιρία