ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: 60 λεπτά και μόνο με στρατιωτικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη

Παρέλαση 28η Οκτωβρίιου Θεσσαλονίκη
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε τους όρους υπό τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
INTIME

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε τους όρους υπό τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα που θα ισχύσουν και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει αυστηρά 60 λεπτά και θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα παρελάσουν εκπρόσωποι τοπικών σωματείων, έφεδροι, μαθητές και απόγονοι μακεδονομάχων όπως συνέβαινε παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους θεατές η απόφαση ορίζει ότι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της παραλιακής οδού στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις καθώς εκατοντάδες ήταν αυτοί που είχαν προετοιμαστεί αγοράζοντας στολές και κάνοντας πρόβες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οικονόμου: Θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις - Όχι σε πισωγυρίσματα

Αναφερόμενος στις προσεχείς παρελάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται», σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται».

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της νέας του ταινίας - Τα πρώτα στοιχεία