ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος στο Νewsbomb.gr: Ο εμβολιασμός κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Εξαδάκτυλος στο Νewsbomb.gr: Ο εμβολιασμός κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία δείχουν οι σχετικοί δείκτες - Τι λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Χθες Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.098 νέα κρούσματα Covid-19 με 365 ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι και τους σχετικούς δείκτες να δείχνουν μια δυναμική άνοδο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της τάξεως του 30%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, το επικίνδυνο υποστέλεχος της Δέλτα, ΑΥ. 4.2, πέρασε τα σύνορα της χώρας μας, αφού εντοπίστηκαν ήδη 11 κρούσματα διάσπαρτα στην επικράτεια. Πρόκειται για μία παραλλαγή, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι, στη Βρετανία, όπου εντοπίστηκε αρχικά, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι είναι κατά 10%-15% πιο μεταδοτική.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρχει, μέχρι στιγμής, η σκέψη για νέους περιορισμούς. Ωστόσο, στο τραπέζι έχει ήδη «πέσει» η πρόταση για λήψη αυστηρότερων μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ανάλογα πάντοτε με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Πάντως, πονοκέφαλο προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι λιγότεροι από 8.000 πολίτες κάνουν κάθε μέρα την πρώτη δόση.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για την πορεία της πανδημίας, τους αυξημένους δείκτες αλλά και για την εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος ο μόνος τρόπος για να μειωθούν τα κρούσματα είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

«Η εμβολιαστική κάλυψη δεν ανεβαίνει, παραμένει υψηλή. Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να μειωθούν τα κρούσματα. Παίζει ρόλο πως η κοινωνία είναι ανοιχτή και λειτουργεί, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Παράλληλα και ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ευνοϊκός για τη μετάδοση του ιού» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος για να καταλήξει πως: «το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Ο Δακτύλιος επέστρεψε: Τα όρια, οι εξαιρέσεις, το ωράριο - Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες