ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κιγκλιδώματα και αυστηρά μέτρα ενόψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου

Θεσσαλονίκη κιγκλιδώματα Άγιος Δημήτριος
Προετοιμασίες για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου
ThessToday.gr

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες με πυρωτώδη ρυθμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη ενόψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου συνεχίζονται, με την ΕΛΑΣ να έχει τοποθετήσει κιγκλιδώματα περιμετρικά του ναού του Αγίου Δημητρίου, ώστε να περιορίσουν τη μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο και να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού.

Ωστόσο από τους δεκάδες πιστούς που συρρέουν στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία, ορισμένοι φιλούν τις εικόνες χωρίς την απαραίτητη μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζει το οδόστρωμα επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στις 11 έχει προγραμματιστεί η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς και των λειψάνων της εικόνας του Πολιούχου, με τη συμμετοχή των πιστών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη -από τη Δευτέρα 25 έως και την Πέμπτη 28/10- λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σήμερα Δευτέρα 25/10:

-Από τις 05.00΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Πορταϊτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της. Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

– Από τις 10.30΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

Γκάγκα: Ανησυχία για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τις ανάγκες που έχουν προκύψει και πρέπει να καλυφθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κυρία Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο», ενώ παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Αναφερόμενη στην ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή ενημέρωση και ανέφερε ότι αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται σήμερα θα ήθελε πολύ να τις ακούσει. «Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η κυρία Γκάγκα.

«Αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό , θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι «Καλά πάει ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες»
«Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης, σημείωσε. Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η κυρία Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Καιρός – Μαρουσάκης: Το «ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει άστατο καιρό – Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις