ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς παρέλαση και το Μέτσοβο: Πάνω από 60 τα ενεργά κρούσματα

Μέτσοβο κρούσματα
Η πληρότητα των καταλυμάτων αγγίζει το 100% με αφορμή την 28η Οκτωβρίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην απόφαση ματαίωσης των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου οδηγείται η δημοτική αρχή του Μετσόβου, λόγω «έκρηξης» των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, τα οποία απαριθμούνται σε πάνω από 60 τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης» τόνισε στο grtimes o δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Να σημειωθεί, ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας. «Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση μέσα στην περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να "ταρακουνήσουμε" τον κόσμο και να συμμορφωθεί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, όμως η διασπορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τζαφέας.

Την ίδια ώρα, παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το Μέτσοβο, είναι έτοιμο να υποδεχτεί εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες καθώς αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό.

«Αυτή τη στιγμή και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, η πληρότητα σε κρατήσεις στα καταλύματα ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων αγγίζει το 100%. Το ίδιο ισχύει και για το Μέτσοβο που αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό για τουρίστες και επισκέπτες» τονίζει χαρακτηριστικά στο grtimes o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει εάν τις επόμενες ημέρες λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου θα υπάρξουν ακυρώσεις, ωστόσο μέχρι τώρα «τα πράγματα κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις».

Εξάλλου, όπως τονίζει ο κ. Σιούτης «όλοι οι συνάδελφοι τηρούν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο οι κοινωνικές εκδηλώσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Άπαντες οφείλουν να προσέξουν και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζουμε δε, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε αισθητή μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή του Μετσόβου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της