ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο: Τέσσερις οι νεκροί – Ανάμεσά τους τρία παιδιά και μία γυναίκα

Τραγωδία στη Χίο: Τέσσερις οι νεκροί – Ανάμεσά τους τρία παιδιά και μία γυναίκα
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 22 άτομα από το ναυάγιο της λέμβου στη Χίο 

Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το ναυάγιο λέμβου στην Χίο.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των υπόλοιπων μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ, σύμφωνα με το Λιμενικό έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 22 άτομα.

Ήδη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου οι σοροί τριών ναυαγών. Πρόκειται για τρία παιδιά και μία γυναίκα. Χωρίς να έχει γίνει ακόμα αναγνώριση από τους διασωθέντες, εικάζεται ότι είναι η μητέρα και τα παιδιά της.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά έχουν διασωθεί 22 μετανάστες από τους 27 που επέβαιναν στη λέμβο (13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 1 Super Puma, 1 ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, 1 πλοίο της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και 6 παραπλέοντα σκάφη. Στην περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου πνέουν άνεμοι 5 – 6 μποφόρ.

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της Ελληνική Ακτοφυλακής, τέσσερα παιδιά -όλα ηλικίας μεταξύ 3 και 14 ετών- είναι νεκρά. Ένα άτομο αγνοείται και 22 άνθρωποι έχουν διασωθεί» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο κ. Μηταράκης γράφει στο μήνυμά του για τέσσερα νεκρά παιδιά, στελέχη του Λιμενιού που μίλησαν στο Newsbomb.gr κάνουν λόγο για τρία νεκρά παιδιά και μία γυναίκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη», αποκαλύπτει ο Γιώργος Λιάνης

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά