ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Με χειροκροτήματα και τη λέξη «αθάνατη» η σορός της στη Μητρόπολη για την κηδεία

Φώφη Γεννηματά
Η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι
Λευτέρης Παρτσάλης

Η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά βγήκε από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης προκειμένου να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό.

Όταν το φέρετρο με την Φώφη Γεννηματά βγήκε από το παρεκκλήσι οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ η λέξη «αθάνατη» κυριαρχούσε στις επευφημίες τους για την Φώφη Γεννηματά.

Το φέρετρο με την Φώφη Γεννηματά ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, την σημαία του ΠΑΣΟΚ και τη σημαία του ΚΙΝΑΛ ενώ επάνω της ήταν ένα μετάλλιο και λίγα λουλούδια.

Όπως ανακοινώθηκε επικήδειους για την Φώφη Γεννηματά θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερινα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι, μάλιστα, σύντομοι.

Μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η πομπή με τη σορό της Φώφης Γεννηματά θα κινηθεί αρχικά προς τη Βουλή – καθώς αυτό ορίζει η διαδικασία της κηδείας με τιμές εν ενεργεία υπουργού – πριν να κατευθυνθεί στο Α΄ Νεκροταφείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Πέραμα: «Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά πέσαμε στις μηχανές της ΔΙΑΣ», είπε ο 14χρονος που παραδόθηκε

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»