ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Η νεκρική πομπή έξω από τη Βουλή των Ελλήνων – Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο

πομπή γεννηματά βουλη
Η νεκρική πομπή της Φώφης Γεννηματά, σταμάτησε έξω από τη Βουλή.
Λευτέρης Παρτσάλης

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία της Φώφης Γεννηματά, ενώ η πομπή που ξεκίνησε με κατεύθυνση το Α’ νεκροταφείο Αθηνών έκανε στάση έξω από τη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης τη Φώφη Γεννηματά. Η σορός της τέθηκε από το πρωί της Τετάρτης (27.10) σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου. Οι πλέον συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν η οικογένειά της κλήθηκε να την αποχαιρετήσει, με τους επικήδειους που εκφώνησαν τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά να συγκλονίζουν όλους τους Έλληνες.

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, η νεκρική πομπή ξεκίνησε με προορισμό το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όταν το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά βγήκε από τη Μητρόπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναζε «αθάνατη».

Η πομπή, με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά να ακολουθεί το φέρετρο, κινήθηκε προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου πραγματοποιήθηκε μικρή στάση. Η εκλιπούσα κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού και η στάση έξω από τη Βουλή των Ελλήνων ήταν μέρος του τελετουργικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας έτσι ώστε να πουν το ύστατο χαίρε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που έφυγε στα 56 της νικημένη από τον καρκίνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα οι επικήδειοι των παιδιών της - «Αντίο μαμά...»

Συγκλόνισε ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά στην κηδεία: «Λύγισε» και αγκάλιασε το φέρετρο