ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Δείτε live τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου στρατιωτική παρέλαση
28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατωτική παρέλαση για το «ΟΧΙ» του 1940
INTIME

28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατωτική παρέλαση για το «ΟΧΙ» του 1940

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένο αυτή την ώρα το βλέμμα όλων καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην επέτειο του «ΟΧΙ» απέναντι στην φασιστική Ιταλία και τη Ναζιστική Γερμανία.

Προσαρμοσμένα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παρελάσουν μπροστά στους επισήμους, προεξαρχούσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, και τους εκατοντάδες Θεσσαλονικείς για να παρουσιάσουν την ισχύ της Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα προς όλους όσοι τυχόν επιβουλεύονται την πατρίδα μας.

Στο ίδιο πνεύμα εξάλλου ήταν και το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να διαμηνύει ότι το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες πριν από 81 χρόνια γεμίζει με «πείσμα και αταλάντευτη θέληση τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Δείτε τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Στην φετινή στρατιωτική παρέλαση που διαρκεί μόνο 60 λεπτά λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, παρελαύνουν μόνο στρατιωτικά και όχι πολιτικά τμήματα με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για τους θεατές της παρέλασης.

Τα 107 οχήματα του Στρατού και τα εντυπωσιακά άρματα μάχης είχαν λάβει από νωρίς τις θέσεις τους επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να προχωρήσουν στις τελικές προετοιμασίες.

Η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ξεκίνησε με ένα ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, που έχει πάνω την γαλανόλευκη για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ανέλαβαν από νωρίς εκατοντάδες αστυνομικοί, οι οποίοι γύρω από το χώρο των επισήμων έχουν διαμορφώσει ζώνη ασφαλείας στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΛΑΣ για την αποφυγή απρόοπτων από όσους ενδεχομένως να θελήσουν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις και την εθνική επέτειο.

Στα πλαίσια της στρατιωτικής παρέλασης στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετάξουν τόσο το F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας με πιλότο τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή όσο και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους