ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο «τραπέζι» - Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός
Αυτό που όλοι απευχόμαστε είναι να ζήσουμε έναν Χειμώνα σαν τον περσινό
ΙΝΤΙΜΕ / Φωτογραφία Αρχείου

Η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα ανησυχούν ιδιαιτέρως την επιτροπή του Υπ. Υγείας, η οποία φοβάται πως η πίεση στο ΕΣΥ, όσο πλησιάζουμε προς τον Χειμώνα, θα εντείνεται. 

Νέα μέτρα φαίνεται πως έχει στην... φαρέτρα της η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, η οποία εξετάζει διάφορα σενάρια εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ανησυχία τόσο των επιστημόνων όσο και της κυβέρνησης είναι να μην επαναληφθεί η πίεση που δέχτηκε το ΕΣΥ τον περασμένο Νοέμβριο, με την Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται για μήνες στη δίνη της πανδημίας.

Άδεοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά, απαγόρευση κυκλοφορίας. Ποιος θέλει να δει ξανά τέτοιες εικόνες;Intime

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή προσανατολίζεται σε νέα μέτρα που θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες. Συγκεκριμένα, σε εστίαση και ψυχαγωγία ίσως επανεκτιμηθεί η υποχρεωτικότητα, όσον αφορά στους εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν σενάρια που αναφέρουν πως οι ειδικοί προτείνουν οι μη εμβολιασμένες πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους, ωστόσο, οικονομική επιβάρυνση. Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκονται και περαιτέρω περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους αναφορικά με την παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Αυτό που σημειώνουν, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσουν οικονομία και κοινωνία και να οδηγηθεί η χώρα σε ένα παρατεταμένο lockdown, όπως πέρυσι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει πια τον πρωθυπουργό τρεις φορές την εβδομάδα για την πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Live η πορεία του Μεσογειακού κυκλώνα «Νέαρχος» - Πότε φτάνει Ελλάδα

Υπόθεση Παντελίδη: Συζητούνται οι αγωγές για το σοκαριστικό τροχαίο - Τι ζητούν Κυριάκου και Αρναούτη

Εικόνα-ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Η στιγμή που ληστές σέρνουν γυναίκα στο Μενίδι–Πώς την ακολούθησαν