ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Προσοχή, μην ξεχαστείτε! Απόψε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Αλλάζουμε την ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Αλλάζουμε την ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
PIXABAY

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα πίσω θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας σε λίγες ώρες.

Έτσι λοιπόν, απόψε τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021 συγκεκριμένα στις 04:00 θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την αλλαγή ώρας:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Αν και στα περισσότερα κινητά η αλλαγή ώρας θα γίνει αυτόματα, στα παραδοσιακά ρολόγια τοίχου και στα ξυπνητήρια θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο. Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021. Ωστόσο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. δεν φαίνεται ότι πήρε τόσο ζεστά το θέμα και δύο χρόνια μετά δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή θέση για το εν λόγω ζήτημα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει πως η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή φέτος στις 31 Οκτώβρη.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 4.696 νέων κρουσμάτων: 943 στην Αττική - 872 στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται το θρίλερ: Αρνητική απάντηση για επιστροφή του πλοίου με 400 μετανάστες στην Τουρκία

Κατερίνα Καραβάτου: Βαρύ πένθος για την παρουσιάστρια