ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για την 11χρονη με μαχαίρι στο σχολείο: «Ήταν ένα κακόγουστο αστείο»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για την 11χρονη με μαχαίρι στο σχολείο: «Ήταν ένα κακόγουστο αστείο»
Δάσκαλοι και γονείς μιλούν στο Newsbomb.gr για το περιστατικό με την 11χρονη που βρέθηκε να έχει μαχαίρι στη σχολική της τσάντα
Ευδοκία Μύτιλη

Δάσκαλοι και γονείς μιλούν στο Newsbomb.gr για το περιστατικό με την 11χρονη που βρέθηκε να έχει μαχαίρι στη σχολική της τσάντα

Για το περιστατικό με τη μαθήτρια που βρέθηκε να έχει μαχαίρι μέσα στην τσάντα της μίλησαν στο Newsbomb.gr γονείς και δάσκαλοι του σχολείου στη Νέα Πέραμο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό λέγοντας ότι «πήρε μεγαλύτερη έκταση από ό,τι έπρεπε».

Δάσκαλοι που μίλησαν στο Newsbomb.gr είπαν ότι «επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο» εξηγώντας ότι «ποτέ το μαχαίρι δεν βγήκε από την τσάντα της 11χρονης». Όπως εξηγούσαν η 11χρονη μαζί με τρία παιδιά από την τάξη είχαν συνεννοηθεί να κάνουν αυτή την πλάκα «χωρίς κανείς, όμως, να κινδυνεύσει».

«Σίγουρα δεν ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί αλλά δεν κινδύνεψε κανείς» είπαν δάσκαλοι του σχολείου με τους οποίους μίλησε το Newsbomb.gr. Σύμφωνα με τους ίδιους οι γονείς του κοριτσιού, που φοιτά σε μια τάξη με 20 παιδιά, ενημερώθηκαν άμεσα από την διεύθυνση ενώ σήμερα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του σχολείου από τους δασκάλους για το τι πραγματικά έγινε.

Για το περιστατικό μίλησε και μητέρα συμμαθητή της 11χρονης εξηγώντας ότι «περίμενε ο δάσκαλος να μπουν όλα στην τάξη και επειδή ενημερώθηκε ότι κάποιος μπορεί να έχει μαχαίρι έλεγξε όλες τις τσάντες. Τα παιδιά της τάξης δεν έδωσαν σημασία. Περισσότερο πανικοβλήθηκαν οι γονείς των μαθητών όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Νέας Περάμου, Σταύρος Φωτίου, είπε ότι «το παιδί πήρε ένα μαχαίρι από το σπίτι χωρίς να το αντιληφθεί η μητέρα. Το είδε ένα άλλο παιδί και ενημέρωσε τον δάσκαλο. Απλά πράγματα, μην τρομάζουμε τον κόσμο. Δεν γνωρίζουμε γιατί πήρε το μαχαίρι. Δεν μπορεί ο πατέρας να κάθεται στην πόρτα και να ελέγχει τις τσάντες των παιδιών. Η διευθύντρια ενημέρωσε την αστυνομία, την εισαγγελία, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το έχουν κάνει θέμα οι γονείς, έχουν και οι γονείς κάποια ευθύνη να προσέχουν τα παιδιά τους. Δεν έχει υπάρξει αίτημα για απομάκρυνση της 11χρονης από το σχολείο».

«Το συγκεκριμένο παιδί (σ.σ. η 11χρονη) δεν μας ανησυχεί τόσο, όσο το άλλο κορίτσι που είχε την ιδέα να φέρουν τα μαχαίρια στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί το άκουσε από άλλη συμμαθήτρια» είπε άλλη μητέρα στο Newsbomb.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η μητέρα της 11χρονης υποστήριξε ότι είδε την τσάντα του παιδιού της πριν να φύγει από το σπίτι επειδή της έβαλε το κολατσιό της και τότε δεν υπήρχε μέσα σε αυτή το μαχαίρι το οποίο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πήρε άλλη στιγμή το παιδί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νυχτερινό τιμολόγιο: Τι αλλάζει από 1 Νοεμβρίου – Ποιες ώρες θα ισχύει - Πώς να το λάβετε από τη ΔΕΗ

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

DWTS: Το ζευγάρι που αποχώρησε από το λαμπερό σόου (photos)