1.330 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα: Συναγερμός από τις σχεδόν 5.500 μολύνσεις - Χωρίς μέτρα έρχεται δύσκολος χειμώνας

Κρούσματα: Συναγερμός από τις σχεδόν 5.500 μολύνσεις - Χωρίς μέτρα έρχεται δύσκολος χειμώνας

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε την 1η Νοεμβρίου στην Ελλάδα με τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων να είναι άκρως ανησυχητικές για το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε σήμερα στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 5.449 νέες μολύνσεις Covid-19. Την ίδια ώρα το ΕΣΥ αρχίζει να πιέζεται συστηματικά με τις νέες νοσηλείες να ξεπερνούν τις 200 και τους διασωληνωμένους να ανεβαίνουν σταθερά. Την κρισιμότητα της κατάστασης, άλλωστε, ενισχύει και ο μικρός αριθμός των τεστ που διεξήχθησαν σήμερα. Τα σχεδόν 5.500 κρούσματα προέκυψαν μετά από 82.593 τεστ, (PCR: 6.090, Rapid: 76.503), ενώ το ποσοστό θετικότητας είναι κατά πολύ πάνω από το όριο συναγερμού, καθώς ανέρχεται σε 6,6%.

Δυστυχώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν χωρούν αμφισβήτηση, το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και αναμένεται σφοδρό, αν δεν ληφθούν άμεσα νέα μέτρα που θα στοχεύουν στον περιορισμό της πανδημίας. Νέα μέτρα, ωστόσο, δεν σημαίνει αυτομάτως και ένα νέο παρατεταμένο lockdown, όπως αυτό στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν μετρούσαμε μόλις 1.600 κρούσματα και 9 νεκρούς. Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για να μην χαθούν κι άλλες ζωές. Ήδη το δίμηνο Σεπτέμβρης - Οκτώβρης θρηνήσαμε 2.247 συμπολίτες μας και ο φόρος αίματος όλο και ανεβαίνει.

Αν δε, συγκρίνουμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το Νοέμβριο του 2020 με τον φετινό, γίνεται αντιληπτό ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να τα πάρουμε... χθες.

Την πρώτη του Νοέμβρη του 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.678 νέα κρούσματα, 9 νεκρούς και 140 στις εντατικές. Ένα χρόνο μετά και παρά τα εμβόλια, οι αριθμοί είναι... τρομακτικοί, με την Ελλάδα να έχει χάσει 15.990 ανθρώπους!

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Η κατάσταση δε στα σχολεία της χώρας είναι άκρως ανησυχητική και τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η διασπορά μέσα στις τάξεις συνεχώς και αυξάνεται. Μόνο σε ένα 24ωρο οι μολύνσεις στα παιδιά ηλικίας από 0 -17 ήταν 1.330 (από τις 3 χθες έως και σήμερα στις 3), όταν πέρυσι την ίδια μέρα (όταν και εφαρμοζόταν η τηλεκπαίδευση) είχαν νοσήσει συνολικά 2.997 παιδιά από τον Μάρτιο.

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων την 1η Νοεμβρίου του 2020

Με ανοιχτά τα σχολεία μετράμε 110.838 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 και όσο ο καιρός κρυώνει και τα παιδιά συνωστίζονται στις τάξεις οι εξελίξεις προμηνύονται δυσοίωνες.

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων την 1η Νοεμβρίου του 2021.

Ίσως ήρθε η ώρα, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει το Newsbomb.gr η ηγεσία του υπ. Παιδείας να επανεξετάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα πριν ξεφύγει η πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 5.449 νέα - 52 θάνατοι και 430 διασωληνωμένοι

«Πόλεμος» για το τραγούδι του Βασιλακόπουλου: Οι αναρτήσεις Πολάκη, Ακρίτα και η Ανίτα Πάνια

Μέγκαν-Χάρι: Γιατί οι πλούσιοι και διάσημοι γείτονές τους στην Καλιφόρνια μετακομίζουν άρον άρον