ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για νέα μέτρα: Η «δύσκολη» εφαρμογή τους και το «κλειδί» για την επιτυχία τους

ΕΛΑΣ έλεγχοι για νέα μέτρα
Νέα μέτρα: Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για την εφαρμογή των μέτρων
INTIME

Νέα μέτρα: Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για την εφαρμογή των μέτρων

Σαρωτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από το προσεχές Σάββατο για την τήρηση των νέων μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα.

Στην ΕΛΑΣ έχει λάβει χώρα σειρά συσκέψεων, προκειμένου το αστυνομικό προσωπικό να συνδράμει στους ελέγχους όσο το δυνατόν περισσότερο. «Σαφάρι» ελέγχων θα ξεκινήσει και από τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

«Κλειδί» για την επιτυχία των μέτρων θεωρείται από τα αρμόδια υπουργεία ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα για την είσοδο των πολιτών. Στόχος των αρχών είναι να μη μπορεί κάποιος να «ξεγελάσει» τον υπάλληλο ή τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος ή μίας επιχείρησης δείχνοντας απλά ένα πιστοποιητικό (το οποίο μπορεί είτε να μην είναι δικό του είτε να μην είναι έγκυρο). Στους ελέγχους θα ζητείται μαζί με το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό ή τη νόσηση η ταυτότητα του κατόχου.

Πρόκειται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζεται «δύσκολο» στην εφαρμογή του και το οποίο θα δοκιμαστεί από το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στο σχέδιο για την τήρηση των μέτρων σε όλη την Ελλάδα. Οι έλεγχοι, μαζί με τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, θα είναι σαρωτικοί. Τα καταστήματα που δεν θα τηρούν τα μέτρα θα κλείνουν για 15 ημέρες και θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Τραγικός θάνατος για 33χρονη στο Βέλγιο: Έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία

Αυστραλία: Ο απαγωγέας της Κλίο είχε πάθος με τις κούκλες – Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες