ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ψευδοροφής σε σχολείο της Πυλαίας: «Ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο, σωθήκαμε χάρη στη δασκάλα»

Πτώση ψευδοροφής σε σχολείο στην Πυλαιά της Θεσσαλονίκης
Ως ηρωίδα χαρακτηρίζουν μαθητές και γονείς τη δασκάλα του σχολείου στην Πυλαιά που είδε τις ρωγμές πριν καταρρεύσει η ψευδοροφή
INTIME

Ως ηρωίδα χαρακτηρίζουν μαθητές και γονείς τη δασκάλα του σχολείου στην Πυλαιά που είδε τις ρωγμές πριν καταρρεύσει η ψευδοροφή

Σε ηρωίδα της ημέρας έχει εξελιχθεί η δασκάλα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 4ουΔημοτικού Σχολείου της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη καθώς ήταν αυτή που αντιλήφθηκε έγκαιρα τις ρωγμές στην αίθουσα και έδωσε εντολή στα παιδιά να βγουν έξω πριν να τους πλακώσει η ψευδοροφή που τελικά κατέρρευσε.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της αίθουσας στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας που θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η δασκάλα, η οποία είναι σε κατάσταση σοκ, δεν είχε πει στα παιδιά να περάσουν έξω.

«Είχαμε φτάσει στην πόρτα για να βγούμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο. Προλάβαμε όμως και βγήκαμε έξω. Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε, όμως φοβηθήκαμε πάρα πολύ», δήλωσε ένας από τους μαθητές σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr

Από την πλευρά του ο πατέρας ενός μαθητή ανέφερε πως η διεύθυνση ενημέρωσε τους γονείς να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους ωστόσο χωρίς να τους ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη.

Μιλώντας για το περιστατικό ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, Νίκος Κρίγκας, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είχαμε την πτώση της ψευδοροφής σε ένα από τα τμήματα της έκτης. Αυτή είχε γίνει πέρυσι με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Συνεχίστηκε και φέτος και ολοκληρώθηκε η ενεργειακή του αναβάθμιση. Το θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και στις άλλες αίθουσες οπότε επιβάλλεται να ελεγχθεί από το δήμο και από πραγματογνώμονες η ασφάλεια αυτών των ψευδοροφών».

Κανένα σχόλιο από το σχολείο

Λίγο αφότου η ψευδοροφή κατέρρευσε, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου επικρατούσε ένας... πανικός.

«Δεν μπορούμε να σας μιλήσουμε αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία που απάντησε στην κλήση, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια στιγμή και ανακοίνωση...

Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη»

Λίγα λεπτά μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι ζωές των παιδιών δεν θα γίνουν παιχνίδι.

Με αφορμή την κατάρρευση γυψοσανίδας-μόνωσης σε αίθουσα μισθωμένου σχολείου, ευτυχώς δίχως την πρόκληση τραυματισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.

Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

«Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Τραγικός θάνατος για 33χρονη στο Βέλγιο: Έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία