ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση - Τι ισχύει, βήμα - βήμα η διαδικασία

Εμβολιασμός ραντεβού τρίτη δόση
Πως θα κλείσετε ραντεβού στο emvolio.gov.gr
Intime News

Ανοίγει την Παρασκευή (5/11), η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, ανεξάρτητα με το εμβόλιο που είχε επιλεγεί για τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες στους οποίους είχε χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, της Moderna ή της AstraZeneca, εφόσον έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη 2η δόση. Παράλληλα, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει και για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, εφόσον έχει περάσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση για αυτή την ομάδα μπορεί να είναι είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, και πάλι, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

Έρχεται «ημερομηνία λήξης» των πιστοποιητικών εμβολιασμού;

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», συμπλήρωσε.

Τέλος, ως προς τα sms, που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Τρίτη δόση: Βήμα - βήμα πώς να κλείσετε ραντεβού

Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα
περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού.

  • Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.
  • Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά.
  • Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.
  • Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).
  • Τέλος, αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία στην Ιεράπετρα: Ο 54χρονος κυνηγάει τη Νεκταρία με το μαχαίρι

Λακωνία: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία των δύο αδερφιών - Ντυμένα γαμπροί το τελευταίο αντίο

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν