ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Κραυγή» αγωνίας από τους επιχειρηματίες εστίασης – Μιλούν για άτυπο lockdown

εστίαση νέα μέτρα
Η εστίαση μετά τα νέα μέτρα
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης εκφράζουν την ανησυχία τους, κάνοντας λόγο για άτυπο lockdown μετά τα νέα μέτρα.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης εκφράζουν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους, καθώς μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους μη εμβολιασμένους κάνουν λόγο για ένα άτυπο lockdown στον κλάδο τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δηλώνουν ότι «τα rapid tests έχουν φοβίσει τον κόσμο», υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε ένα ιδιότυπο – άτυπο lockdown» που κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση του τζίρου τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμη, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι τα τελευταία μέτρα για τους μη εμβολιασμένους έχουν μειώσει αισθητά την κίνηση. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, η πτώση του τζίρου ανέρχεται περίπου στο 30%. «Με τα νέα μέτρα είναι λίγο διστακτικός ο κόσμος. Έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα πάρα πολύ και αυτό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που αποτρέπει τον κόσμο να έρθει στα εστιατόρια» δηλώνει ένας επιχειρηματίας.

Ακόμη, φορείς της εστίασης δηλώνουν ότι αρκετοί πελάτες δεν είχαν κατανοήσει ακριβώς τις ώρες που τους καλύπτει το rapid test.

«Λουκέτο» σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη Δυτική Ελλάδα

Σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας πολλοί ιδιοκτήτες έκλεισαν τα καταστήματα τους για τρεις ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης όπως:

-Μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών

-Συνέχιση επιδότησης ενοικίου – δόσεων δανείων

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Ο πρόεδρος Επιχειρήσεων Εστίασης Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα να στηρίξει τον κλάδο με μέτρα που θα δώσουν βιωσιμότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία - Κορονοϊός: Σάλος για δήμαρχο που έσπασε την καραντίνα και πήγε σε εκδηλώσεις

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο