ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πέθανε από κορονοϊό πλήρως εμβολιασμένος 49χρονος-Η ομοιότητα με τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή

Κρήτη: Πέθανε από κορονοϊό πλήρως εμβολιασμένος 49χρονος-Η ομοιότητα με τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή
Ο θάνατος του 49χρονου από κορονοϊό θύμισε στους γιατρούς την τραγική κατάληξη του πρώτου θύματος της covid-19 στην Κρήτη
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο θάνατος του 49χρονου από κορονοϊό θύμισε στους γιατρούς την τραγική κατάληξη του πρώτου θύματος της covid-19 στην Κρήτη

Ένας 49χρονος πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού έχασε τη μάχη με την Covid-19 στο Ηράκλειο με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Aνέστη Κιούλπαλη να εξηγεί ότι ο άτυχος άνδρας κατέληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης έχοντας υποστεί μαζική πνευμονική εμβολή.

Ο κ. Κιούλπαλης σημείωσε πως ο 49χρονος ήταν πλήρως εμβολιασμένος, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. «Έκανε μία από τις αναπάντεχες αλλά αναμενόμενες επιπλοκές του κορονοϊού, μαζική πνευμονική εμβολή», δήλωσε εμφανώς καταβεβλημένος συμπληρώνοντας πως ο νέος αυτός θάνατος έχει καταρρακώσει το προσωπικό του νοσοκομείου που πάλευε για ώρες να επαναφέρει τον άτυχο άνδρα χωρίς δυστυχώς αυτό να καταστεί δυνατό.

«Είναι από αυτά τα περιστατικά που μας καταρρακώνουν γιατί ήταν ένας νέος υγιής άνθρωπος κατά τα άλλα που δυστυχώς κατέληξε», ανέφερε ο κ Κιούλπαλης και τόνισε πως πρόκειται για αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του πρώτου θύματος του κορωνοϊού στην Κρήτη, του Γερμανού καθηγητή.

Ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου τόνισε πως δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα από το γεγονός ότι ο 49χρονος ήταν εμβολιασμένος. «Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή πέθανε ένας εμβολιασμένος, δεν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι η εξαίρεση αλλά δυστυχώς αυτές τις περιπτώσεις θα τις έχουμε γιατί όσο αυξάνονται τα κρούσματα αυξάνονται και οι πιθανότητες ένας εμβολιασμένος να νοσήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κιουλπαλης προέτρεψε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν καθώς παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια έχουν χάσει την αρχική μεγάλη αποτελεσματικότητά τους λόγω των μεταλλάξεων, παραμένουν τα μεγάλα «όπλα» προφύλαξης απέναντι στον ιό, ενώ τόνισε πως όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση αφού η ανοσία μετά από ένα διάστημα εξασθενεί και συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο και οι εμβολιασμένοι να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Με πληροφορίες από creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε