ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για καλύτερη ασφάλεια των Μουσείων

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για καλύτερη ασφάλεια των Μουσείων

Δύο χιλιάδες άτομα που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, θα παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών.

Η εκπαίδευση, η οποία ξεκινάει από αύριο, Δευτέρα και τελειώνει 9 Απριλίου, θα πραγματοποιείται σε 23 πόλεις σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού & Τουρισμού για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού αυτού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια.

Οι εκπαιδεύσεις είναι ημερήσιες και θα γίνουν σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των φορέων αυτών.

Τη Δευτέρα στις 08.15 το πρωί στην έναρξη του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (Λ. Μεσογείων 96, πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας – αίθουσα εκδηλώσεων) θα παραστούν ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, οι οποίοι θα προβούν σε σχετικές δηλώσεις.