ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γκάγκα: Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ - Στο χέρι μας να σταματήσουμε την πανδημία

Κορονοϊός - Γκάγκα: Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ - Στο χέρι μας να σταματήσουμε την πανδημία

Έντονη ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας - Νέα έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για εμβολιασμό, αλλά και τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Υγείας, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και τα νοσοκομεία σε όλη την Επικράτεια πιέζονται ασφυκτικά.

Για μια ακόμη φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα απηύθυνε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλά και για εμβολιασμό, με στόχο να αποφευχθεί περαιτέρω πίεση στο Σύστημα Υγείας.

«Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν σημαίνει ακόμα και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς. Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την πανδημία. Κι αυτό σημαίνει κρατάμε τα μέτρα, δεν είμαστε χαλαροί, γιατί γύρω μας δεν είναι χαλαρά τα πράγματα», είπε η κυρία Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μεγάλο φορτίο στα νοσοκομεία και βαρύτερα κρούσματα με αποτέλεσμα όπως ανέφερε σε κάποιες περιπτώσεις οι δεξαμενές του οξυγόνου των νοσοκομείων να αδειάζουν μέσα σε μόνο μία μέρα.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού έχει αυξηθεί κι αυτό είναι σημαντικό αλλά μέχρι να δράσει το εμβόλιο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Χαλάνδρι: Γυναίκα πυροβόλησε άνδρα στη μέση του δρόμου

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για ύποπτους φακέλους στο κέντρο της Αθήνας