ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2021: Άνοιξαν οι πύλες τη Δευτέρα - Τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης

Πολυτεχνείο 2021
Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κορυφώνονται στις 17 Νοέμβρη.
Newsbomb.gr/ Λευτέρης Παρτσάλης

Πολυτεχνείο: Στις 17 Νοεμβρίου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του 1973, με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Από τις 9:00 της Δευτέρας (15.11), οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, συνεδρίασε στις 8 Νοεμβρίου έτσι ώστε να προετοιμάσει τις εκδηλώσεις, αποφασίζοντας τη διαφοροποίηση των όσων ισχύουν συνήθως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτές, πλην όμως κτήρια του ιδρύματος θα παραμείνουν κλειδωμένα έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Τα μέτρα που αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ

  • Θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του Ιδρύματος, και, τα κτήρια του συγκροτήματος , στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.
  • Το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου η κεντρική πύλη του ιστορικού χώρου στην Πατησίων, θα ανοίγει στις 9 το πρωί και θα κλείνει στις 8 το βράδυ ή νωρίτερα, αν κριθεί σκόπιμο από την Επιτροπή Εορτασμού, για την ασφάλεια του Συγκροτήματος.
  • Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, θα ανοίξει στις 9 το πρωί και θα κλείσει στη 1 το μεσημέρι, για να πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση.
  • Η Σύγκλητος, τυπικά, θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, από τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 8 το πρωί, ώστε να εξασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η απαρτία και να είναι δυνατή η λήψη απόφασης ,με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Πολίτες ξεκίνησαν να αποτίνουν φόρο τιμής στο Πολυτεχνείο

Από το πρωί της Δευτέρας, όταν και άνοιξαν οι πύλες του ΕΜΠ, αρκετοί ήταν οι πολίτες, κάθε ηλικίας, που πέρασαν από το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στη μνήμη όλων όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Ο φωτογραφικός φακός του Λευτέρη Παρτσάλη, κατέγραψε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πρώτης ημέρας των εορτασμών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - Τρίτη δόση: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες (vid)

Τραγικό τέλος: Νεκρός στα αζήτητα του νοσοκομείου «Ελπίς» εντοπίστηκε 41χρονος που αγνοείτο

Καλαμπάκα: Πώς μια ανακοίνωση σούπερ μάρκετ... αποκάλυψε πελάτες με κορονοϊό