ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση MARC: Αύξηση της πρόθεσης για εμβολιασμό - Ανησυχία για πανδημία και ενεργειακή κρίση

MARC εμβόλιο κρούσματα ενέργεια
Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για εμβολιασμούς, πανδημία, ενεργειακή κρίση.
INTIME/φωτογραφία αρχείου

Δημοσκόπηση MARC: Τι δείχνει η νέα έρευνα για τους εμβολιασμούς, την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Σήμερα παρουσιάστηκε το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της MARC στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το οποίο αφορούσε τον εμβολιασμό και την πρόθεση των μη εμβολιασμένων να κάνουν το εμβόλιο ή όχι.

Παράλληλα, στην έρευνα της MARC τέθηκαν ερωτήματα και για την ενεργειακή κρίση, τον χρονικό της ορίζοντα και κυρίως την επίδραση της στα νοικοκυριά, ως προς την ικανοποίηση ακόμη και βασικών αναγκών των μελών τους.

Εμβολιασμός: Το 14,1 % δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο

Στο ερώτημα εάν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 1% απάντησε ότι έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, το 74% ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το 6,7% απάντησε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι σκέπτεται να το κάνει ή ότι έχει προγραμματίσει να το κάνει, ενώ το 14,1% απάντησε ότι ούτε το έχει κάνει ούτε σκέπτεται ή προγραμματίζει να κάνει το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

εμβόλιο
Το 14,1% δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.MARC

Αναφορικά με τους μη εμβολιασμένους και το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού, το 32,2% (έναντι 26% πριν έναν μήνα), απάντησε ότι προγραμματίζει ή σκέπτεται να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 67,8% απαντά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί (έναντι 74% τον Οκτώβριο).

πρόθεση εμβολιασμού
Το 67,8% των μη εμβολιασμένων απαντά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.MARC

Σχετικά με τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 53,6% ότι ευθύνεται η μη τήρηση των μέτρων από όλους και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ το 32.2% είπε πως η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα. Ακόμη, ποσοστό 11,3% απάντησε πως οφείλεται σε όλους τους ανωτέρω παράγοντες η αύξηση των κρουσμάτων.

αίτια αύξησης κρουσμάτων
Τι απαντούν οι πολίτες για τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων.MARC

Για την ενεργειακή κρίση

Σε ερώτημα για την ενεργειακή κρίση και το χρονικό ορίζοντα που αυτή θα έχει, το 17,2% απάντησε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% αποκρίθηκε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

ενεργειακή κρίση
Το 17,2% απάντησε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες.MARC

Τέλος, σε ότι αφορά την επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το 6,4% απάντησε ότι το νοικοκυριό δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές. Ωστόσο, το 44,7% των ερωτηθέντων είπε ότι θα αναγκαστεί να περιορίσει αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και ποσοστό 10.5% ότι δεν θα μπορέσει καθόλου να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, μετά τις αυξήσεις στις τιμές υπηρεσιών και αγαθών.

ενεργειακή κρίση
Η επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών.MARC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιασμένοι οι Βρετανοί με τον Μητσοτάκη - Πήρε «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του ITV

Απογραφή πληθυσμού 2021: Βήμα - βήμα η ηλεκτρονική διαδικασία (pics)

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει