ΕΛΛΑΔΑ

Ζέττα Μακρή στο Newsbomb.gr: Κανονικά οι 5ημερες σχολικές εκδρομές με «επιμελή έλεγχο των μαθητών»

Σχολικές εκδρομές
Διευκρινίσεις για το ζήτημα των σχολικών εκδρομών έδωσε στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Διευκρινίσεις για το ζήτημα των σχολικών εκδρομών έδωσε στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Με «επιμελή έλεγχο» των μαθητών θα διεξάγονται οι σχολικές εκδρομές όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε «οι σχολικές εκδρομές θα πραγματοποιούνται κανονικά» παραπέμποντας σε ειδικότερες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Παιδείας.

Η Ζέττα Μακρή σημείωσε, ακόμα, ότι «για όσα παιδιά θα λάβουν μέρος στις σχολικές εκδρομές θα υπάρχει επιμελής έλεγχος πάντα με διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων».

Οι 5ημερες και 7ημερες σχολικές εκδρομές είναι ένα από τα ζητήματα που προβληματίζουν τους επιστήμονες καθώς υπάρχει η αγωνία για το ενδεχόμενο ενδοοικογενειακής διασποράς μετά την επιστροφή των νεαρών μαθητών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, «σχολεία οργανώνουν 5ημερες και 7ημερες εκδρομές σε περιοχές που είναι στο κόκκινο, πχ. στη Θεσσαλονίκη».

«Πρέπει το υπουργείο να ξαναδεί το θέμα και να τις μεταθέσει ίσως σε πιο σωστό επιδημιολογικό χρόνο. Δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έρθουν πίσω και να έχουμε προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης μιλώντας για τις σχολικές εκδρομές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)