ΕΛΛΑΔΑ

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 41χρονου εργοδηγού της ΣΤΑΣΥ – Με τη σημαία του Ιωνικού το φέρετρο

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 41χρονου εργοδηγού της ΣΤΑΣΥ – Με τη σημαία του Ιωνικού το φέρετρο
Το τελευταίο αντίο στον 41χρονο εργοδηγό της ΣΤΑΣΥ που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης είπαν συγγενείς και φίλοι

Το τελευταίο αντίο στον 41χρονο εργοδηγό της ΣΤΑΣΥ που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης είπαν συγγενείς και φίλοι

Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών στο οποίο συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Πέτρο Γιάμαλη, τον 41χρονο εργοδηγό που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή του που ακολουθούσαν το καλυμμένο με τη σημαία του Ιωνικού, της ομάδας την οποία λάτρευε ο 41χρονος, φέρετρο στην τελευταία του κατοικία.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έστειλαν στεφάνι για τον Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος εργαζόταν για 16 χρόνια ως εργοδηγός στη ΣΤΑΣΥ, ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για να παραστούν στην κηδεία όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι του άτυχου 41χρονου, τα σωματεία των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Είχε μείνει τελευταίος στο όχημα ο 41χρονος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Πέτρου Γιάμαλη είχε μιλήσει για τις εκκλήσεις του 41χρονου εργοδηγού που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ το πρωί της Τρίτης αποκαλύπτοντας ότι άτυχος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε το όχημα της αυστριακής εταιρείας που έτρεχε εκτός ελέγχου στις γραμμές του ηλεκτρικού πριν να σταματήσει στον συρμό που τοποθετήθηκε για το λόγο αυτό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Φούτση, που επικαλέστηκε μαρτυρίες «ο συρμός από την Κηφισιά, από όπου ξεκίνησε, δεν είχε φρένα» εκτιμώντας ότι είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ./ώρα την στιγμή της πρόσκρουσης. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Γιάμαλης, στην ενδοεπικοινωνία έκανε εκκλήσεις «δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη».

Όπως τόνισε ο άτυχος εργοδηγός ήταν εκείνος που έσωσε τις ζωές των συναδέλφων του, προτρέποντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο, στο Νέο Ηράκλειο, αποφασίζοντας να μείνει τελευταίος πάνω στο όχημα της αυστριακής εταιρείας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 41χρονου εργοδηγού σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν ερωτήματα για τα ζητήματα ασφαλείας όσον αφορά την εργολαβία που είχε αναλάβει η αυστριακή εταιρεία επικαλούμενος μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο με τους επτά νεκρούς και οκτώ τραματίες στην Εγνατία: Εικόνες ντοκουμέντο

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία