ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Οι 600 διασωληνωμένοι ήρθαν νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε - Πίεση στο σύστημα Υγείας

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
«Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να περιοριστεί η διασπορά», τόνισε o κ. Εξαδάκτυλος
Facebook

«Καμπανάκι» του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την πίεση στο σύστημα Υγείας και τον ανησυχητικό αριθμό των διασωληνώσεων στη χώρα.

Αγωνία από τον υψηλό αριθμό των νεκρών που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.287 νέα κρούσματα και 105 θανάτους, την ώρα που 608 άνθρωποι βρίσκονται σε ΜΕΘ. «Ζούμε σε μία χρονική στιγμή που ο ιός βρίσκεται παντού. Πρέπει να προσέχουμε άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων και το μεγαλύτερου ποσοστού των θανάτων», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Mega.

«Σύμφωνα με τα μοντέλα που είχαμε υπόψιν μας, περιμέναμε 600 διασωληνωμενους στο τέλος Νοεμβρίου και ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο σύστημα Υγείας θα αυξηθεί», πρόσθεσε. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως οι δυνατότητες της χώρας ως προς τη διαθεσιμότητα κρεβατιών δεν είναι απεριόριστες, καθώς δεν είναι υπάρχουν και άλλες νόσοι εκτός του covid. «Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να περιοριστεί η διασπορά», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)