ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευής: Πιθανή η έξαρση της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα - Ύστατο μέτρο το lockdown

κορονοϊός έξαρση lockdown Χριστούγεννα
Πιθανή έξαρση της πανδημίας
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια έξαρση της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και για το ενδεχόμενο νέου lockdown.

Ο κ. Παρασκευής, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Ωστόσο, όπως είπε, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε έξαρση του κύματος μετά τα Χριστούγεννα. «Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν, ωστόσο χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα όπως η αναμνηστική δόση. Αυτό θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό νοσηλείας και τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε ο κ. Παρασκευής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επισήμανε ότι «θα είναι το ύστατο μετρό».

Και πρόσθεσε ότι «Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες για την τρίτη δόση – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος