ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε lockdown – Συνεχίζουμε την ίδια στρατηγική

Οικονόμου νέα μέτρα lockdown
Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πάμε σε lockdown» μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr
INTIME

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πάμε σε lockdown» μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr

Κατηγορηματικός ότι «δεν θα πάμε σε lockdown» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον.

«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν με τα μέτρα που εφαρμόζονται να σταματήσουμε την διασπορά του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ που πιέζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι τις τελευταίες 16 ημέρες μια αύξηση 10% σε όσους επιλέγουν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες άνω των 12 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είναι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια.

Σε επόμενη ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε πως «σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον όλοι εξετάζουν τα δεδομένα, η δική μας στρατηγική εξακολουθεί να παραμείνει συγκεκριμένη, η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους ούτε συζητάμε για μικρό, μεγάλο ή μεσαίο lockdown».

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης υπενθυμίζοντας ότι για την μετάλλαξη Όμικρον αποφασίστηκαν ήδη αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Ελλάδας από τις χώρες από τις οποίες ξεκίνησε η μετάλλαξη Όμικρον.

H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση ΠΟΥ - «Υψηλός ο κίνδυνος, κρούσματα και σε εμβολιασμένους»

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)